Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ – участник в първата лятна вокална академия „Гласовете“ в град Каварна

0
423

Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с голямо удоволствие се включи в първата от поредицата три летни вокални академии „Гласовете“. Те се организират от Сдружение „За българска музика и изкуство“, Община Каварна и Министерство на Културата.Всяка академия се провежда в рамките на една седмица в крайморския град Каварна. Основната цел на инициативата е талантливи пеещи деца и младежи от цялата странадаразвиват своя потенциал, като имат възможността да работят групово и индивидуално с вокалните педагози Георги Янков – основател на музикалната школа “Music Factory“ – София, Надя Ботева – Директор на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ и проф. Сребра Михалева – преподавател по класическо, поп и джаз пеене към катедра „Музика” в Педагогически факултет на Великотърновския университет.
Всяка от трите академии, по идея на организаторите, ще завършва с Голям концерт в центъра на град Каварна, в който ще се изявяватне само малките таланти, но и гостуващи музиканти и певци – популярни имена от света на родната поп музика.

Заключителният концерт на първата лятна вокална академия „Гласовете“ вече се състоя. Проведе сепрез изминалия уикенд на 9 юни, и в негоимаше възможността да се представи и малката Ванина от Студио „Сарандев“. Тяпя не само индивидуално, но участва и в групово изпълнение. Всички деца-участници в първата лятна академия, под ръководството на вокалните педагози, подготвиха две общи песни на морска тематика и ги представиха на голямата сцена в центъра на град Каварна.
Ванина оползотвори времето в Каварна и за работа със своя дуетен партньор Леон Даниел от град Дряново, с който са определени да представят в „Детска мелодия на годината“2022  песента „Имен ден“ по текст на Мария Маринова,  музикаи аранжимент – Красимир Илиев. Двете талантливи деца от Добрич и Дряново трябва да реализират в скоро време студиен запис и видео клип към тази нова авторска детска песен.
Първата лятна вокална академия „Гласовете“ вече приключи, но предстоят още две, които ще се проведат от 1-ви до 6 август и от 29 август до 3 септември.
Участието в тях е безвъзмездно, тъй като  се провеждат с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.