Нагелсман не смята да си взима почивка, ако не остане начело на Германия – Футбол свят – Германия

0
55


Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман, чийто краткосрочен договор е до малко след края на UEFA EURO 2024 през юли, не планира да си даде още една голяма почивка от футбола. Специалистът иска да удължи договора си, но може и да работи на друго място, съобщава ДПА в четвъртък.

36-годишният треньор, уволнен от Байерн Мюнхен преди около 12 месеца, беше назначен начело на Германия през миналия септември.

„Не мога да реша, първо някой трябва да ми го предложи. В момента няма оферта, която е готова за подписване. Година или година и половина почивка след Европейското първенство не е вариант за мен, стига да получа някакво предложение. Научих се първо да запазвам малко спокойствие и след това да решавам. Като цяло, аз съм млад треньор и човек, който се нуждае от работа. След това идват опциите, с които разполагам. Не искам да съм диктатор, но не желая да бъда и кукла на конци в някой клуб. Моето семейство също има роля за моите решения”, заяви Нагелсман.

По-рано се появи информация, че Германската футболна федерация може да се опита да удължи договора му, ако представянето на Бундестима е силно. Медиите в страната го свързват с евентуално завръщане в Байерн Мюнхен.

Нагелсман също обяви по време на срещата с феновете, че Германия ще започне подготовката си за Европейското първенство с открита тренировка на 27 май в Йена.





Източник Gong.bg