Мъж, шофирал след употреба на наркотици, е задържан в Силистра

0
69



Мъж на 22 години от Силистра е задържан за шофиране под въздействие на дрога, а у него са открити наркотични вещества. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 21:00 часа мъжът управлявал лек автомобил в крайдунавския град и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. Последвал обиск, при който били открити 4,7 грама метамфетамин, идентифициран с полеви наркотест. 

Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа. Образувано е производство.

По данни на Областната дирекция на МВР през миналата година в Силистренско са установени 209 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, от тях 124 с концентрация до 1,2 промила, а 85 с концентрация над 1,2 промила. Случаите на шофиране под въздействие на наркотици през годината са били 74.

Статистиката показва, че през януари на територията на Силистренска област са настъпили 23 пътнотранспортни произшествия, девет от които тежки. При инцидентите са загинали двама души, а ранените са осем.

/РН/



Източник БТА