На 12 септември от 19 ч. талантите на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ изнесоха концерт съвместно с Биг бенд Пловдив.Събитието бе част от фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“, провел се в „града под тепетата“ от 8-ми до 12-ти септември.
Певците на Младежки център – Добрич имаха удоволствието и огромното щастие да пеят, партнирайки си с прекрасните музиканти от Комбо състава на Биг-бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Репетицията с музикантите се състоя в деня на концерта в Студио 1 на Радио Пловдив – БНР.
Мястото на провеждане на концерта бе особено емблематично за красивия и древен Пловдив – Римския стадион, намиращ се в центъра близо до Джумая джамия. Каменните пейки на стадиона събраха многобройна публика, дошла за последния, заключителен ден от фестивалната програма. След 16-те песни, представени от добричлии, следваха и няколко общи изпълнения, които събраха на сцената всички участници във събитието – пеещи деца и младежи от три школи – Арт Войс Център – Пловдив с вокален педагог Руми Иванова (организатор на събитието), Вокално студио „Фа диез“ – Благоевград с вокален педагог Христина Палева и Студио за поп-рок певци „Сарандев“ – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Фестивалът „Пловдив – СтоЛица на песента“ се провежда за втора поредна година по Програма „Фестивали и значими събития“. Финансиран е от Община град Пловдив и спонсори.
Певците на „Сарандев“ се завърнаха в родния Добрич не само с натрупан ценен опит, но и с натрупани прекрасни емоции, свързани с вълнуващото им представяне, с многобройните приятелски срещи, с опознавателния тур в Стария град, с реализираните екскурзии до Асенова крепост и Кукленския Манастир.

Ето и участниците в концерта с Биг бенд Пловдив: Димитрина Германова, Росен Петров, Жана Стефанова, Стефани Маринова, Филип Филчев, Ванина Григорова, Симона Тодорова, Мартин Стоянов, Денислава Димитрова, Елеонора Иванова, Антония Петрова, Преслава Тодорова, Максим Панайотов и Неда Александрова.