На 18 септември, около 12:00 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 37-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 септември, около 18:00 часа е в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 36-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 септември, около 23:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 28-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество на кристали с тегло 0,4 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 септември, около 03:20 часа е получено съобщение за умишлено увредени странични огледала и стъкла на лек автомобил „Фолксваген”. МПС е било паркирано на територията на с. Стефаново, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 септември, около 11:00 часа в град Добрич е спрян за проверка мотопед, управляван от 39-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултата за употребата на опиати. В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло 2,21 грама, реагиращо на хероин. Задържан за срок от 24 часа. По двата случая са образувано бързо полицейски производства.

След проведени ОИМ и ПСД служители на Второ РУ МВР Добрич задържат 27-годишен мъж от с. Пчелино и 43-годишен мъж от с. Славеево. В хода на работа е установено, че същите са извършители на умишлено увреждане на лек автомобил „Фолксваген”, паркиран на територията на с. Стефаново, обл. Добрич. Привлечени в качеството им на обвиняеми. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич.