Младежи бяха поставени под умствени и спортни изпитания в търсенето на тайнствени медальони

0
302
В рамките на четвъртия ден от програмата на Седмица на спорта 2023 в град Генерал Тошево, се проведе една изключително интересна и забавна игра, събрала в себе си елементи от популярните Escape Room и надпреварите по спортно ориентиране.
Младежи бяха поставени под умствени и спортни изпитания в търсенето на тайнствени медальони
Младежи бяха поставени под умствени и спортни изпитания в търсенето на тайнствени медальони

    В играта, която се състоя в парка на града, се включиха 7 момичета и 9 момчета от Общински младежки съвет. Те бяха разделени посредством жребий в два отбора. Тимовете трябваше да решават поредица от задачи – кръстословици, буквословици и игри на думи с разменена последователност на буквите, за да стигнат до код, който да им подскаже местонаходжението на обекта, около който е скрит тайнственият медальон. В условията на играта всеки отделен кръг трябваше да бъде преминат в рамките на 20 минути. След това започваше същинското търсене на медальона. Всичко това предложи на участниците здраво тичане, много внимателно оглеждане на съответния район и не на последно място логическа последователност, чрез която да бъде достигнато мястото на медальона.

Задачите бяха много интересни и забавни с повишено ниво на трудност. Някои от тях затрудниха много младежите, но те успяха да се справят с решаването им благодарение на добрата работа в екип.

И както във всяко състезание има победители и победени, така и в тази игра шампионът беше само един. Синият отбор спечели първото място, въпреки че в един момент от играта изоставаше с повече от девет минути по хронометър пред своите опоненти от червения тим. За своето усърдие всички участници получиха награди, връчени им от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Всички младежи останаха очаровани от играта и изразиха желание подобни прояви да бъдат организирани по-често. Те признаха, че участват за първи път в подобен род надпревара и са изпитали истинска наслада.