Министерството на транспорта трябва да направи анализ за обществените пътнически превози до първи септември, реши ресорната комисия

0
79



Министерството на транспорта и съобщенията трябва да направи анализ за обществените пътнически превози до първи септември. Това реши с единодушие парламентарната комисия транспорт и съобщения.

Анализът, който трябва да бъде направен, е дали проблемът е в наредбата, която намалява броя на спирките между два областни центъра. Как да бъде подобрен контролът на публичните средства, защото парите са дадени, а резултатът не е такъв, какъвто искаме, обясни за БТА депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” и член на комисията Мартин Димитров.

Депутатите от комисията изслушаха ресорния заместник-министър на транспорта и съобщенията Димитър Недялков относно утвърждаване на транспортните схеми и осъществяването на обществен превоз на пътници с автобуси, както и предоставянето на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за обществени пътнически превози по автомобилния транспорт, предвидени в нормативните актове за определени категории пътници, за субсидиране на обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и за издаване на превозни документи за извършване на превозите.

Министърът отчете, че работят по нов закон за обществените превози, който трябва да е готов септември.

/ВД/



Източник БТА