Майка на болно момиче в Плевен събира средства за прегледи и лечението ѝ в Турция като продава цветя за 8 март

0
93



Майка на болно момиче в Плевен събира средства за предстоящи прегледи в Турция като ще продава цветя за 8 март. На две места в града – пред Централен мол и на първата спирка на градския транспорт в квартал “Сторгозия” на 7 и 8 март от 09:00 до 19:00 часа ще бъдат подредени маси с цветя за празника на жената, съобщи за БТА Бреза Иванова, майка на 17-годишната Сузан Мехмедова.

Парите от продажбата на букетите ще бъдат използвани за едноседмичен престой през април на майката и дъщерята в Истанбул, където Сузан трябва да бъде консултирана с ендокринолог, детски невролог и неврохирург, да ѝ бъдат направени изследвания и предписани лекарства, които се закупуват от Турция.

Нужната сума е около 2500 евро, допълни Иванова. 

Припомняме, че Сузан бе оперирана през 2019 г. в болница в Истанбул за отстраняване на тумор в главния мозък. Тогава парите отново бяха събрани чрез дарителска кампания. След това, за да бъде успешно лечението на момичето, се налагат редовни контролни прегледи в Турция и закупуването на нужните лекарства. Консултациите с лекуващите лекари се правят поне два пъти в годината. Затова Бреза Иванова организира продажба на цветя освен за 8 март, но и за първия учебен ден, за да събере средства за пътуването през октомври. 

Всеки път по този начин, чрез продажба на цветя, успявам да набавя нужната сума за продължаване лечението на Сузи, категорична е майката. 

Сузан в момента е ученичка в самостоятелна форма на обучение в Професионалната гимназия “Алеко Константинов” в Плевен.

/МК/



Източник БТА