Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов коментира изказване на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в Букурещ

0
59



Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов коментира изказване на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в Букурещ.

“Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен си позволи да посочи една българска политическа партия, наред с още две други – германска и френска, като основна заплаха за „мирна и обединена Европа“.  Такива хора като нея и хората, които я подкрепят, нямат място повече по върховете на европейската политика”, каза пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на “Възраждане” Костадин Костадинов по повод изказване на председателя на ЕК по време на конгреса на Европейската народна партия в Букурещ . Сред критиките на Костадинов бяха политиките, водени от ЕК, които по думите му заплашват европейската цивилизация.

Политиката на ЕС в този си вид, както се прокарва в последните 15-20 години, на практика заличава европейската идентичност, заличава европейските народи, европейската култура и дори ако искате европейските национални езици, добави Костадинов. Според него цяла Европа в момента се тресе от протести именно, насочени срещу политиката на Урсула фон дер Лайен.

“Изключителен цинизъм и проява на политическо дебелоочие е точно причинителят на най-големите трусове в ЕС да твърди, че Европа е мирна. Европа не е мирна. Тя се намира на прага на много тежък социален взрив точно заради политиките на Урсула фон дер Лайен и подобни политици в европейските държави. На границата на ЕС се води война. ЕС вместо да прави всичко необходимо, за да спре тази война, прави всичко необходимо, за да я разгори. Тази политика на подклаждане на военни конфликти заплашва мира в ЕС и ЕВропа, заплашва мира в света”, каза Костадинов и визира изказвания на френския президент Макрон, че не е изключено в бъдещ момент да се стигне до разполагане на западни войски в Украйна.

Урсула фон дер Лайен  и нейната ЕК са виновни за основните кризи в ЕС, които съществуват в момента, добави Костадинов.  

“Ние от „Възраждане“ ще направим всичко необходимо, за да се превърнем във фактор в Европа и вече се превръщаме в такъв. На 12 април ние организираме голяма конференция, на която ще поканим много наши приятелски, политически, партньорски организации от цяла Европа. Не от ЕС само, а от цяла Европа, защото няма да се уморим да повтаряме- ЕС и Европа са две различни неща. “Възраждане” ще защитава българската национална идентичност в Европа и идентичността на европейската цивилизация, защото ние българите сме я създавали”, добави той. 

 



Източник БТА