Красотата на лавандулата оживя пред майсторите на обектива

0
556

Между 19 и 21 юни в село Красен се проведе петото издание на Национален фотопленер „Хоризонти“. Тази година темата, по която твориха майсторите на фотообектива беше „Лавандулови импресии“. В арт-събитието се включиха общо седем фотографи. От Айндховен, Нидерландия специално за пленера пристигна Даниела Димитрова, която правеше компания на Александър Духтев, Минчо Мундров и Виктор Димчев от София, Диан и Росица Милтиядеви от Добрич и Живко Иванов от Варна.

Фотографите имаха възможността в рамките на три дни да се запознаят с историята на село Красен, да разгледат всички забележителности наблизо и да си набележат „терен“ за заснемането на перфектния кадър. Разбира се, в полезрението на участниците попаднаха много лавандулови полета, в синхрон с темата на тазгодишното издание на пленера. Вдъхновени от различните нюанси на лилавото, майсторите на обектива запечатаха стотици кадри и цветни пейзажи, които създават една уникална колекция от снимки, уловили природата на лавандулова Добруджа.

 

Фотосите ще могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на град Генерал Тошево съвсем скоро. Снимките ще бъдат наредени на специална открита изложба на площад „Бялата лястовица“ в града по време на осмото издание на Национален фестивал на лавандулата, който ще се проведе на 1 и 2 юли.