Главният мишелов на британския премиер очаква да обогати менюто си с хайвер и омари след избирането за нов лидер на страната на Риши Сунак, чието състояние се оценява на стотици милиони лири.

“Риши Сунак е новият министър-председател. Семейството му има много пари, така че от утре в менюто ми ще има хайвер и омари”, “казва” котката в съобщение в Twitter.

Сунак беше единственият кандидат, който се кандидатира за поста, след като опонентът му, лидерът на Камарата на общините Пени Мордаунт, заяви, че оттегля кандидатурата си. По този начин той стана новият лидер на управляващата Консервативна партия и ръководител на британското правителство.

Британските медии неведнъж са изтъквали, че съпругата на Сунак Акшат Мурти е “по-богата от самата кралица”, тъй като баща й е индийският милиардер Нараяна Мурти, основал голямата ИТ компания Infosys в Индия. Заради богатството на съпругата си от над 700 млн. паунда тогавашният финансов министър неведнъж е бил подлаган на критики. През април тази година например Акшат беше обвинена в укриване на данъци върху доходи от чужбина.

Котаракът Лари, взет от приют, служи в резиденцията на британския премиер от 2011 г. насам. Котките живеят в резиденциите на британските владетели още от XV век.

От 1929 г. насам те имат официален статут и стипендия от 100 паунда годишно. Най-известният от тях през ХХ век е котаракът Хъмфри, който е бил мишелов при Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Тони Блеър. Котаракът Хъмфри почина през 2008 г., когато беше на около 18 години.

bg-voice.com