Черно-бялото коте, което сме хранили около езерото, сега е удавено. Явно изродите не са се отказали след неуспешния опит на Коледа. Желая ви да усетите това, което причинявате! Цялата болка и мъка да ви се връща! Вие сте изроди!!! Който има информация, моля да каже!
————————
Новините по Коледа са лоши за котките на Добрич. Явно имаме убиец в града! Не по дворовете, не по бедните квартали, не в тихата улИчка, а в ПАРКА! На 25.12 млади момчета и момичета успяха да реагират навреме и да извадят от езерото коте, най-вероятно ритнато във водата. Днес обаче от социалните мрежи достига до нас информация, че друго коте, което обитава парк “Св. Георги” е намерено удавено. В тази група няма смисъл да обяснявам, че котките не се давят току така, особено през зимата и то в езерото в нашия парк. Моля, ако имате каквато и да е информация – пишете ни, или директно се свържете с полиция и прокуратура. Моля, бъдете нащрек!!

ТОВА Е ОТ ГРУПИТЕ “ДОБРИЧ” И “КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ”

Искаме да прибавим и едно прастаро българско поверие: Направиш ли зло на котка, два пъти по-зло ще ти се върне!

И едно потвръждение. Преди повече от 40 години изрод от Добрич, тогава Толбухин, запали жива котка. Същата съдба го постигна.

В социалните мрежи, колкото и жестоко да е, пожелаха същата съдба и на този изрод или изроди, които са удавили животното по Коледа в един от най-хубавите паркове на България, в парка “Св. Георги” в Добрич.

В тези тежки времена кметските управи на Добрич спечелиха проекти за милиони, за да направят сътвореното преди повече от 100 години още по-красиво, по-уютно за добричлии и гостите на Добрич. Паркът е не само гордост, но и емблема на Добрич и Добруджа. Това място не заслужава в него да се разхождат изроди и да убиват животни. Тези изроди утре ще посегнат и на хора. Казваме това, защото България има изключително добър закон за защита на животните. Казваме това, защото настояваме зоополиция и прокуратура да се задействат и намерят начин да заловят и накажат тези изроди. Те нямат място в парк, където се разхождат деца, майки с бебета, хора, които с достойнство са работили за един по-добър и по-красив Добрич.

Ще добавим, че кметството и общинските съветници на Добрич първи в България финансират и изпълняват програма за намаляване на популацията на бездомните котки по най-човешки начин, а не чрез масово избиване на уличните нещастници. Ще добавим, че дни преди Коледа жители на Хамбург, Мюнхен, Дюселдорф и други по-малки градове в Германия осиновиха улични животни на Добрич, някои от които, за срам на добричлии, бяха осакатени от наши съграждани.

Свидетели сме на варварски парадокс – от една страна една цивилизована община и общественост, а от друга – неколцина изроди. Не му прилича на нашия Добрич да влиза в новините с издевателства, жестокости и убийства на бездомни животни.

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ