Интер е все по-близо до титлата след успех над Дженоа – Футбол свят – Италия

0
93


Интер постигна 12-а поредна победа във всички турнири, като това беше една от най-трудните в този исторически за тима период. “Нерадзурите” на Симоне Индзаги триумфираха с 2:1 при домакинството си на Дженоа в среща от 27-ия кръг на Серия “А” и вече са тотално недостижими на върха. Те събраха актив от 72 точки и водят с цели 15 на втория Ювентус, като с уникалната си форма рано-рано гарантираха шампионската си титла.

Gulliver/GettyImages

Дженоа на Алберто Джилардино, който е 12-и в класирането с 33 точки, заслужава похвали за представянето си на стадиона на бъдещия шампион, като с малко повече късмет можеше и да отмъкне нещо. Гостите направиха голям пропуск в 25-ата минута преди в 30-ата албанецът Кристиан Аслани да открие за Интер след страхотна атака и извеждащ пас на Лаутаро Мартинес

Аржентинската звезда на “нерадзурите” не се разписа, но това направи колегата му в атака Алексис Санчес с точно изпълнена дузпа за 2:0 в 38-ата минута. През втората част Дженоа заигра много добре и стигна до попадение в 54-ата минута със страхотен гол от воле на мексиканеца Йохан Васкес.

Последваха още пропуски и за двата отбора, но в крайна сметка резултатът се запази. Интер продължава да печели всичките си мачове през 2024 година и изглежда, че фокусът изцяло ще падне в Шампионска лига, където предстои реванш с Атлетико в Мадрид през следващата седмица.



Източник Gong.bg