Изложбата на БТА „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ беше представена във Военна академия „Г. С. Раковски“

0
61


Изложбата на Българската телеграфна агенция (БТА) „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ беше представена в зала „Тържествена” на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София.

Тази експозиция е признание за всички офицери- и в запаса, и на служба, които ежедневно допринасят за националния престиж на Българската армия, на българската държава, защото в НАТО не е Министерството на отбраната, в НАТО е цялата държава. Това е крайно време да се разбере от всички – от първият до последният в нашата държава, каза началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев по време на представянето на изложбата.

Ние разбираме нашите отговорностите в пълна степен и за това отдаваме такова значение за повишаване на квалификацията на образователния ценз, на тренираността и на новите методи, които ни налага новата технология на войната, добави генерал-майор Дочев.

Изложбата на БТА „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ бе открита официално в сградата на БТА миналата седмица – на 29 март, денят, в който страната ни се присъединява към НАТО през 2004 г. След откриването на експозицията БТА и Военна академия „Г. С. Раковски“ подписаха договор за партньорство.

Откриване на изложбата имаше и в още пресклубовете на агенцията в страната и чужбина. Тя разкрива в кадри и документи ключови исторически моменти, съхранени в архивния фонд на БТА. В националния пресклуб на БТА в София експозицията бе открита от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и юриста и председател на 39-ото Народно събрание (2001-2005 г.) проф. Огнян Герджиков, който на 18 март 2004 г. предава на президента на България Георги Първанов (2002-2012 г.) ратификацията на Северноатлантическия договор. В националните пресклубове на БТА извън София изложбата беше представена в дигитален вариант.  

/ТС/



Източник БТА