Зеленски посети щурмовите бригади на фронта в Запорожие

0
171

©

Украинският президент Володимир Зеленски посети войските на своята страна, които участват в контранастъплението на Киев в Запорожска област, се казва в изявление на неговата канцелария във вторник, пише CNN.

“По време на работно посещение в Запорожка област президентът на Украйна Володимир Зеленски посети позициите на бригадите, участващи в настъпателни операции на Мелитополско направление“, съобщиха от кабинета му.

“Бригадата участва в бойни мисии в Донецка и Луганска област, в отбранителните боеве за Харков, в освобождаването на села и градове близо до Харков, а в момента води настъпателни операции на Запорожко направление“, написа Зеленски в профила си в Telegram. “Обсъдихме най-проблемните въпроси с командира на бригадата“.

Зеленски получи доклади от командирите за състоянието на офанзивата и обсъди нуждите и проблемите, пред които е изправена всяка бригада, съобщиха от кабинета му.

“По-специално, военните подчертаха необходимостта от средства за електронна война и системи за противовъздушна отбрана на първа линия за противодействие на вражески самолети и БПЛА“, се казва в изявлението. “Има също нужда от безпилотни летателни апарати, тъй като те бързо се изразходват в настъпателни операции“.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source