За инцидент с мигранти в София информира общинският съветник от “Възраждане” Деян Николов, в СДВР до момента не е постъпвал подобен сигнал

0
146



Темата със сигурността в София отново е на дневен ред. Вчера вечерта, в навечерието на 8 март, деца на видима възраст около 12-14 години са били нападнати от мигранти в центъра на София, каза общинският съветник от “Възраждане” Деян Николов на пресконференция в сградата на Столична община.

По думите на Николов момиче е било нападнато и обиждано от мигранти, вследствие на което три момчета се опитват да ѝ помогнат. Нападението е извършено от 11 мигранти, които пребиват едно от притеклите се на помощ момчета, каза общинският съветник. “По данни, които имаме, това е приятелят ѝ”, допълни още той.

Николов заяви, че Столичният общински съвет (СОС) и кметът на София Васил Терзиев трябва да вземат отношение. “Ние ще внесем искане за свикване на извънредна сесия на СОС, в която да се разгледа въпросът със сигурността в София”, посочи още общинският съветник. Той допълни, че ще поискат среща и с кмета на София, с министъра на вътрешните работи, от който ще поискат двойно увеличаване на патрулите, както и с директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), от който ще поискат съдействие за решаване на проблема. 

От СДВР съобщиха за БТА, че до момента не е постъпвал сигнал за подобен инцидент.

/РЗ/



Източник БТА