Защитник преподписа с Арсенал – Футбол свят – Англия

0
53


Арсенал потвърди удължаването на договора на японския централен бранител Такехиро Томиасу. Универсалният бранител е сключил „дългосрочен контракт“ с „артилеристите“. Клубът няма практика да дава допълнителна информация за сроковете, но според слуховете става дума за договор до 2027 година с опция за удължаване от още един сезон.

Томиасу дойде на „Емиратс“ през август 2021 от италианския Болоня и вече е играл на всяка една позиция в линията на отбраната, записвайки общо 73 двубоя за „артилеристите“. Томиасу е и основен играч в представителния отбор на Япония с 41 изиграни срещи.

“Много се радваме, че Томи ще бъде с нас още дълги години. Той притежава огромни качества както на терена, така и извън него. И предлага толкова много мощ и гъвкавост на нашия отбор. Томи е страхотен професионалист и е чудесно, че ще продължи да играе важна роля през следващите години, докато работим за постигане на целите си”, заяви спортният директор Еду.

“Много се радваме, че Томи ще посвети бъдещето си на нас. Наред с естествените му способности и сила, отношението, манталитетът и ценностите на Томи са страхотни. Той е обичан от всички и е неразделна част от отбора, откакто се присъедини към нас. Начинът, по който тренира, желанието и решимостта му да дава най-доброто от себе си всеки ден, са достойни за възхищение. Очакваме с нетърпение да продължим да работим с Томи и през следващите години“, добави мениджърът на Арсенал Микел Артета.





Източник Gong.bg