Жени-лидери в различни области бяха наградени с отличия от Women Leaders Awards 2024

0
77



Жени-лидери в различни сфери на политическия, икономическия и обществен живот бяха наградени с отличия от Women Leaders Awards 2024. Международният форум, провеждащ се в София, е под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. 

Една от наградите получи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. „Всички вие сте вдъхновение“, обърна се тя към жените-лидери, участващи в церемонията, организирана от международната платформа за сътрудничество GLOBAL LEADERS.

Специални награди за сътрудничество отиват при Инид Мило – посланик на Република Албания, Лина Омар – посланик на Република Ирак и Закия ел Мидауи – посланик на кралство Мароко, съобщиха организаторите.

Събитието представи добрите примери в женското лидерство и предприемачество. Форумът е вдъхновен от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията.  

Обръщение към присъстващите отправи Елена Шекерлетова, заместник-министър на външните работи. Такъв форум и такива инициативи дават възможност да се види и уважи лидерството сред жените, посочи тя. 

Младите лидери и дами да мечтаят смело. Потенциалът на жените е огромен, каза още тя. 

/ЛРМ/



Източник БТА