Жена загина, след като автомобилът ѝ потъна в язовир „Батак“

0
97



Жена загина, след като автомобилът ѝ потъна в язовир „Батак“, съобщиха за БТА от Областна дирекция на МВР – Пазарджик (ОДМВР – Пазарджик). Сигналът за случая е получен снощи около 21:00 часа. Рибари, които са били в района на контрастената на язовир „Батак“, в землището на Цигов чарк, са забелязали лек автомобил, който се е приближил към чашката на язовира, а след това се е озовал във водата и е започнал да потъва. Те са се се развикали, но не са могли да направят нищо. 

На място са изпратени екипи на местния полицейски участък, който обслужва язовира, на Районното управление в Пещера, ОДМВР – Пазарджик, два противопожарни автомобила с дежурни пожарникари от Районната служба в Батак. През нощта са извикани екипи на сектор „Оперативни дейности“ на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив (РДПБЗН – Пловдив), които имат и водолази. С помощта на водолазите автомобилът е изтеглен от коритото на язовира.

В колата е открито тялото на 59-годишна жена от Ракитово, която е собственичка на колата, добавиха от полицията. Тялото е транспортирано за аутопсия. На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. До момента се изясняват причините за инцидента. Разследването е под наблюдението на прокуратурата. 

/ЛРМ/



Източник БТА