Елитен боец ​​от “Вагнер” е арестуван във Финландия по искане на Украйна

0
168

©

Канали в социалната мрежа Telegram, свързани с членове на руската паравоенна формация “Вагнер”, са съобщили, че един от елитните бойци на групата е бил задържан във Финландия по искане на Украйна, предаде Reuters.

Подразделението на “Вагнер” “Русич” идентифицира арестуваните като Ян Петровски, основател и лидер на отряда, който е под санкции на Европейския съюз и САЩ от миналата година.

Съобщава се, че Петровски, който се бие в Украйна от 2014 г., е арестуван преди месец и сега може да бъде екстрадиран в Украйна.

Служител от окръжния съд във Вантаа близо до Хелзинки e заявил, че очаква съдът да удължи задържането на Петровски, който също се нарича Воислав Торден, по искане на Националното бюро за разследване на Финландия. Наложена му е мярка задържане под стража по подозрение за “подкрепа на тероризма”.

По-рано  руската информационна агенция РИА Новости цитира руското посолство в Хелзинки, което е запознато със задържането на руски гражданин във Финландия по искане на Украйна и предприема стъпки за предлагане на консулска помощ.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source