До този момент не разполагаме с информация за пострадали български граждани в Подмосковието, каза Мария Габриел

0
43



До този момент не разполагаме с такава информация, каза министърът на външните работи в оставка Мария Габриел в предаването „Панорама“ в отговор на въпрос дали във ведомството има сведения за пострадали наши сънародници при нападението над концертна зала в Подмосковието.

Следим ситуацията ежеминутно. Трябва да кажа, че получихме информация, веднага след като се е случило, допълни Мария Габриел.

Разбира се, България винаги е осъждала терористичните актове и ние няма как да бъдем в тази ситуация без ясна позиция, каза още външният министър в оставка като коментар на призива на руското министерство на външните работи светът да осъди терористичния акт край Москва.

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала “Крокус сити хол” в Подмосковието, предадоха световните агенции, като се позоваха на руската Федерална служба за сигурност.

Руската прокуратура е започнала разследване за терористичен акт.

Руски медии първоначално съобщиха за взрив, за стрелба с автоматично оръжие и за пожар в голямата концертна зала по време на концерт на руската рок група “Пикник”.

В концертната зала, намираща се в голям търговски комплекс в Подмосковието, има хиляди места. Не е ясно колко зрители е имало в залата.

/МК/



Източник БТА