Ден на отворените врати ще се състои в Химикотехнологичния и металургичен университет в София

0
75


Академичният колектив на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) организира инициативата Ден на отворените врати, която ще се състои на 8 април от 10:00 до 16:00 ч. в ХТМУ, на бул. “Св. Климент Охридски” 8. Това съобщават от висшето училище.

По време на инициативата учениците ще имат възможността да се запознаят със специалностите ни, за които могат да кандидатстват в нашия изследователски университет, поясняват от ХТМУ.

Подготвили сме интересна програма, ще може да се посетят нашите лаборатории, да се научи повече за нашите специалности, ще има разговори със студентите ни и за финал ще се насладите на фрагменти от творителницата “О`Писменех!”. По време на творителницата най-любопитните ще имат  възможноста да изработят лист ръчна хартия от каша от стари вестници за спомен от посещението им в Библиотечно-информационния център на ХТМУ, съобщават от висшето училище.

Както писа БТА, Химикотехнологичният и металургичен университет отбеляза на 29 март 2023 г. своята 70-годишнина. Президентът Румен Радев участва тогава в празника на университета и на 20-годишнината на Националния научноизследователски център “Българско водородно общество” в София.

През 2021 г. Химикотехнологичният и металургичен университет получи статут на изследователски университет за следващите четири години. Списъкът беше одобрен тогава от Министерския съвет и беше съобщено, че от 2022 г. ще се актуализира до 1 ноември всяка година.

/ХТ/



Източник БТА