Да бъде направен меморандум за предоговаряне на „Зелената сделка“ предложи Кузман Илиев при представянето на гражданското движение „България може“

0
67



Първата инициатива, която повдигам, е да направим меморандум за предоговаряне на „Зелената сделка“. Това каза Кузман Илиев – икономист, политически анализатор и журналист, както и автор на книгата „България може сама“, при представянето гражданското движение „България може“.

„Зелената сделка” има много важни три компонента и сектори, които засягат България, засягат енергетиката, засягат транспорта, земеделието. Ако тя е направена от хора, които са сложили идеологията преди икономическия разум, ефектът не е добър, защото тези хора смятат, че човекът е голям проблем за планетата”, коментира Кузман Илиев.

Предлагаме един меморандум, не мораториум, от страна на експерти и загрижени хора, за да предоговорим „Зелената сделка“, добави той.

Питат ме „Това партия ли е?“ Партия означава „част“, за мен „партия“ е всеки един от вас, всяко едно събиране на сила, което има своята кауза. За мен най-голямата партия обаче е България, коментира Илиев по повод създаването на гражданското движение „България може“.

От своя страна писателят Александър Урумов, който също присъства на събитието, коментира, че не трябва да се примиряваме със случващото се в Народното събрание. „България може тогава, когато се научи не да се примирява, а да презира „сглобките“, каза Урумов. 



Източник БТА