В Тутракан наградиха победителите от патриотичен конкурс

0
72



Община Тутракан награди победителите от второто издание на ученическия конкурс „Аз рисувам България”, съобщиха от администрацията. Проявата се организира от Общинския център за извънучилищни дейности и  е посветена на три годишни -146 години от Освобождението на България, 148 години от Априлското въстание и 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В конкурса участваха повече от 350 рисунки на млади художници от цялата страна. Те бяха разпределени в четири възрастови групи и твориха в две категории – „Аз рисувам България“ и „Аз рисувам Апостола“. 

Жури, с председател  доц. Борис Желев – художник и преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, оцени творбите. Наградите връчиха зам.- кметовете на община Тутракан Васил Дойнов и Цветелина Георгиева.

Конкурсът е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на територията на Община Тутракан и участниците заели места в призовата тройка могат да кандидатстват за еднократно финансово подпомагане от Общината.

/ХТ/



Източник БТА