В столицата на Чечения 150 хил. души излязоха на шествие по случай президентските избори в Русия

0
78


Масово шествие по случай президентските избори в Русия се състоя в чеченската столица – Грозни по инициатива на първия заместник-ръководител на администрацията на президента и правителството на Чечения Хадижа Кадирова.

По данни на властите в проявата са взели участие повече от 150 000 души, предаде ТАСС, цитирано от БТА.

Жители на всички кътчета на републиката се събраха в столицата и преминаха от площад “Минутка” до централния площад на Грозни. Демонстрантите носеха плакати и транспаранти с призиви за участие в президентските избори в Русия. Заради масовото струпване на хора част от улиците в чеченската столица бяха затворени, съобщи репортер на ТАСС.

Кулминация на шествието, което беше поведено от по-големите деца на лидера на Чечения Рамзан Кадиров, стана концерт и обръщения на представители на обществеността, духовенството и властите.

“Тук сме по призива на многоуважаемата Хадижа Кадирова. Днес в тази проява вземат участие жители от почти всички населени места в Чеченската република, на всички градове и райони, представители на всички религии и националности. Нашето шествие отразява факта, че сме единни последователи на нашия първи президент, героя на Русия Ахмат Хаджи Кадиров”, отбеляза в приветствието си чеченският министър по националната политика, външните връзки, медиите и информацията Ахмед Дудаев.





Източник 24часа