В Смолян гостуват „Звездите на българския цирк“ за Световния ден на цирковото изкуство

0
67


По случай Световния ден на цирковото изкуство – 20 април, в Смолян ще гостуват „Звездите на българския цирк“, съобщи продуцентът Мирослав Цеков. Представлението, което ще събере на едно място доайени на българското цирково изкуство, ще се състои в Родопски драматичен театър.

„Избрахме Смолян, защото е един страхотен град в Родопите и нямаше как да не уважим поканата на кмета Николай Мелемов. Това е град, който няма място, където да се построи цирк, и където хората да се насладят на това велико изкуство и също е една от причините да направим представление тук“, посочи Цеков.

Спектакълът „Звездите на българския цирк“ е със специално подбрана програма. Почитателите на цирковото изкуство ще видят въздушна акробатика и пластичен етюд с гости от Украйна, еквилибър, хула хоп, Баланс, светлинно и огнено шоу, екзотични животни и много смях със забавния клоун Борко. В спектакъла ще участва и победителят от последния сезон на „Гласът на България“ Надежда Ковачева, която ще изпее емблематичната песен „Моя страна, моя Българийо“.

Мирослав Цеков посочи още, че ще бъдат изиграни две представления.

/ХТ/



Източник БТА