С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“  извънредният конгрес на ВМРО избра  ръководство на партията. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Кой ще ръководи партията, която до скоро бе в управлението на страната?

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-тото НС. Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-тия парламент.

За главен секретар с 306 гласа „за“ е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-тото НС Юлиан Ангелов.

До рокадата на върха на ВМРО се стигна след слабите изборни резултати на изборите 2 в 1 през ноември. Тогава партията взе малко над 1% и ръководството подаде оставка.

“Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията”, заяви при подаването на оставката си Красимир Каракачанов.

Каракчанов бе лидер на ВМРО от 1997 година.

https://www.monitor.bg/