Варненец получи присъда от седем години затвор за отвличане и закана за убийство в условията на домашно насилие

0
67



Варненският окръжен съд наложи присъда от седем години затвор на 39-годишен мъж за отвличане на жената, с която преди време живеел на семейни начала, съобщиха днес от съда. Освен това той е признат за виновен, че ѝ е нанесъл лека телесна повреда и е отправил закани за убийство към нея и майка ѝ. Престъпленията са извършени на 30 май 2023 г., в условията на домашно насилие. 

Двамата живеели заедно от 2015 година в жилището на жената във Варна. Имат дъщеря. Мъжът редовно нанасял побои на жената. Тя е подавала много жалби до полицията и прокуратурата, но след това променяла показанията си. Съвместният им живот продължил до средата на май 2023 година.

В края на месеца мъжът пристигнал пред дома на родителите ѝ в местност Крушова градина, край село Константиново и принудил жената със сила да се качи в неговия автомобил, след което потеглил в неизвестна посока. През цялото време отправял заплахи за убийство спрямо нея и семейството ѝ и ѝ нанасял удари. След потеглянето на колата, родителите на жената са подали сигнал в полицията. Малко по-късно похитителят е заловен.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване.

 

/РИ/



Източник БТА