БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 16.01.2020

0
900

На 15 януари на територията на с. Спасово, обл. Добрич е проведена специализирана полицейска операция съвместно със служители на ТП ДГС Генерал Тошево. В хода на операцията са извършени проверки на три частни имота, в които са установени общо 12 м3 дърва за огрев от различни видове. Същите са незаконно придобити от държавен горски фонд в землището на с. Рогозина и с. Спасово, обл. Добрич. По трите случа са образувани досъдебни производства.

На 15 януари, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на моторен трион от гаражно помещение, находящо се на територията на с. Църква, обл. Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е задържан извършителя на деянието 43-годишен мъж от с. Сенокос, обл. Добрич. Материалите по случая са докладвани на РП Балчик.

След проведените ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 42-гоишен мъж от град Добрич. В хода на работа е установено, че същия е извършител на взломна кражба от търговски обект на територията на град Добрич, извършена за времето от 19:30 часа на 13 януари до 09:10 часа на 14 януари т.г. С решение на ДРЗ му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 16 януари, около 00:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от криминално проявен 25-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфеатмаин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 януари, около 01:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от криминално проявен 31-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,52 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 януари, около 16:00 часа в град Каварна е извършена проверка на криминално проявен 25-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,71 грама, реагиращо на амфетамин и суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 януари, около 23:25 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Фелдфебел Дянково, обл. Добрич. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 януари, около 20:00 часа е получено съобщение за пожар на стопанска постройка в частен имот на територията на с. Ловчанци, обл. Добрич. Пожарът е потушен от екипи на ЕД ПБЗН Добрич. Вследствие на инцидента е унищожена, около 90 м2 покривна конструкция. По случая е образувано досъдебно производство.