БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИ: 30.07.2021

0
858

На 29 юли, чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е съобщено за настъпило ПТП на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и бул. „Русия“ гр. Добрич. Установено е, че лек автомобил „Тойота“, управляван от 52 г. водач от гр. Добрич, стаж като водач 20 години, движейки се по ул. „Христо Ботев“, на кръстовището с бул. „Русия“ отнема предимството на приближаващия го от дясно лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 43 г. водач от с. Зограф, с 20 години стаж. В резултат на настъпилото ПТП 52-годишният водач е с наранявания, без опасност за живота, освободен е за домашно лечение. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като техническото средство е отчело отрицателни резултати.Образувано е досъдебно производство.

На 29 юли, при СПО, служители на РУ Генерал Тошевоспират за проверка в с. Преселенци лек автомобил “Ауди”, ТХ-регистрация, с 47 г. водач от с. Спасово, цифровата индикация на техническото средствоотчита 1,72 промилаалкохолв издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

На 29 юли, от автопатрул на сектор ПП при ОДМВР Добрич е спрян за проверка л.а. Ауди, ТХ-регистрация, с 35 г. водач от с. Победа, който представя СУМПС, издадено отКралство Белгия. Установено е, че водачът е неправоспособен и представеното свидетелство е неистинско. Образувано е бързо производство.

На 29 юли, чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич, е заявено от 25 г. жител на гр. Добрич, за горящ зърнокомбайн в стопански двор в с. Полковник Свещарово, общ. Добричка. Пожарът е загасен от екип на РС ПБЗН Добрич. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич.

На 29 юли, в РУ Каварна е заявено за извършена кражба на вещи, златни накити и пари от багажник на румънски лек автомобил, паркиран до плаж „Болата“. Образувано е досъдебно производство.

ОД МВР ДОБРИЧ