БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ

0
1109

На 12 юли, в 06:30 ч. при обход автопатрул на Първо РУ Добрич установяват разбита метален шкаф с монетник, на клетка от автомивка на самообслужване по бул. “Русия” в гр. Добрич, неизвестно лице е извършило кражба на сумата от 85 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 юли в  РУ Каварна е заявено от 53 г. жител на  град Каварна, че за времето от 21,30 часа на 11.07. до 08,00 часа на 12.07. от незаключен гараж в двора му, е извършена кражба на велосипед и алуминиеви джанти, негова собственост. След проведени ОИМ е установен и задържан 61 годишния извършител на престъплението. Образувано досъдебно производство.

На 12 юли в РУ Тервел е постъпил сигнал от кмета на с. Нова камена, че в гробищния парк на селото на паметниците на няколко  гроба има залепени листи с неприлично съдържание. От служители на РУ Тервел е установено, че за  неустановен период до 10.07.2021г. на  задната част на надгробните паметници на 5 гроба са залепени листи с формат “А4” съдържащи текстове с неприлично съдържание. Образувано досъдебно производство.

На 13 юли на ул. България в гр. Каварна, служители на РУ Каварна спират за проверка лек автомобил “Сеат”. При извършената проверка на 43 г. водач на лекия автомобил с техническо средство, уреда отчита 1,29 промила в издишания въздух, а автомобила е с прекратена регистрация. Задържан за 24 часа, образувани са бързи производства.

ОД МВР ДОБРИЧ