Българският Червен кръст и Червеният полумесец подпомогнаха с хранителни пакети хора в нужда в област Разград

0
95



Българският Червен кръст (БЧК) и Турският Червен полумесец подпомогнаха с хранителни пакети хора в нужда в област Разград. Дарението се предоставя за поредна година, в резултат от подписано споразумение за сътрудничество между двете хуманитарни организации, съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград.

Тя обясни, че кампанията за солидарност включва подпомагане на хора в неравностойно положение, социално слаби, самотни стари хора, деца без родителска грижа, семейства и социални институции чрез предоставяне на хранителни пакети, закупени от Червения полумесец в южната ни съседка. 

На предоставянето на помощите в Разградско присъстваха Надир Тюлек и Ахмед Пехливан от Турския Червен полумесец. С подкрепата на служители, партньори и доброволци на БЧК- Разград, пакетите вече са предоставени на 200 крайно уязвими семейства от областта, посочи д-р Кехайова.

Индивидуални хранителни пакети от Турския Червен полумесец дариха на потребители на социални услуги и от община Кърджали.

 

/МК/



Източник БТА