БФЛА проведе годишното си събрание, Иван Колев е новият член на Управителния съвет

0
158

Българска федерация лека атлетика проведе редовно годишно събрание на 8 септември в Стара Загора. По традиция в деня преди събранието (7 септември) бяха отличени заслужили деятели на атлетиката с юбилей. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов връчи плакети на Александър Андонов (Атлет 2004 – Поморие), Галина Атанасова (Тунджа – Ямбол), Красен Цонев (Лудогорец – Разград), Сашо Бункин (Правец 92) и представителят на клуба домакин Иван Колев (Берое – Стара Загора).

На събранието се обсъдиха актуални въпроси и предложения за оптимизиране на работата на всички дейности на Българска федерация лека атлетика.

С единодушие делегатите избраха Иван Колев за нов член на управителния съвет на федерацията, който състав включва още президента на организацията Добромир Карамаринов, Асен Христов, Георги Павлов, Руен Панчев и Румен Йонков.

Иван Колев е бивш президент на СКЛА „Берое“ – Стара Загора, в период в който клуба се разрасна до един от най-големите в България.

В последното десетилетие със съдействието на Колев Стара Загора два пъти бе домакин на Европейско отборно първенство, два пъти на балкански шампионат за мъже и жени и прие Балканската атлетическа гала.

atletikabg.com

Снимки: Gettyimages

Източник