Асен Масларски празнува годишнина с концерт в Дома на киното

0
68



Асен Масларски ще изнесе на 1 април концерт по повод 65-ата си годишнина. Събитието в залата на Дома на киното, съобщи на БТА популярният певец и композитор. 

На сцената до него ще бъде китаристът Ангел Демирев-Ачо.

„Основната тръпка за мен си остава изпълнението на собствени песни на живо, лице в лице с публиката, с която ще се срещна отново на 1 април“, казва музикантът, работил е с редица известни певци и музиканти в областта на поп музиката.

Асен Масларски е роден на 8 януари 1959 в Студена (област Перник). Средното си образование завършва в седма гимназия „Георги Димитров“, София, а висшето – в Шуменския университет „Константин Преславски“, специалност „Българска филология“.

Той създава и издава изключително авторска музика и песни. „Творбите му се отличават с това, че са създадени по едни от най-добрите образци на българската поезия, както и по негови собствени стихотворения. Той е едно от знаковите имена, което задължително се споменава, когато стане дума за български бардове, поети с китара или изпята поезия“, посочва критиката. Масларски е сред основатели на бард фестивала „Поетични струни” през 1986 г.

Началото на творческата му дейност като създател на песни започва през 1974 г. Оттогава досега е написал, изпял и издал над 150 песни, които имат собствена аудитория и са включени в 11 албума – CD, дългосвирещи плочи, музикални касети и сингли, както и една стихосбирка с два диска, в които са събрани песните от книгата. 

Член е на Съюза на българските писатели от 2011 г. Паралелно с музиката и поезията, Асен Маслаарски се изявява като радиоводещ и продуцент на музикално-развлекателни и телевизионни предавания в радио „Шумен“ и телевизия „Шумен“, създател е на частното „Форте радио”. По програма „Христо Ботев” на БНР се изявява като водещ на музикалното предаване „Маестро, музика”. В последните години е съводещ на предаването „И рибар съм, и ловец съм“.

/ДД



Източник БТА