Апелативният съд във Варна потвърди домашния арест за обвинените за получаване на подкуп полицаи

0
57



Апелативният съд във Варна потвърди наложената от Окръжния съд в града мярка за неотклонение „домашен арест“ за обвинените за получаване на подкуп двама полицаи, съобщиха от пресслужбата на съда. Наложената мярка бе протестирана от прокуратурата във Варна.

Двамата бяха задържани при специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, а прокуратурата ги привлече към наказателна отговорност за поискан и приет от тях подкуп посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение.

На двамата мъже е повдигнато обвинение, че в съучастие на 26 февруари на два пъти в качеството си на полицейски служители, като са злоупотребили със служебното си положение, са приели подкуп, а прокуратурата твърди, че те са спрели за проверка за превишена скорост двама шофьори, като от единия водач са получили 100 лева, а от другия – 50 лева, допълват от съда.

Апелативният съд намери протеста на прокуратурата и по отношение на двамата обвиняеми за неоснователен, допълват от съда. Единият от задържаните полага грижи за възрастния си родител, а другият – за двете си деца и не е реален рискът да извършат престъпление против правосъдието, тъй като свидетелите вече са разпитани, смятат от въззивната инстанция.

Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване или протест.

/РИ/



Източник БТА