Адвокат Диана Игнатова ще е председател на Районната избирателна комисия в Търговище

0
66



Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия (РИК) за 28-и Многомандатен избирателен район – Търговище. Това се случи по време на консултациите в пресцентъра на Областната администрация, съобщиха от институцията.

Съставът на РИК – Търговище е 13-членен, включително председател, заместник-председатели и секретар. Спазва се съотношението между партиите и коалициите”, каза по време на консултациите областният управител на Търговище Гергана Цонева.

За председател на РИК – Търговище бе издигната и единодушно приета кандидатурата на Диана Игнатова, предложена от коалиция “БСП за България”.

За заместник-председатели бяха предложени Тодор Тодоров от ГЕРБ-СДС, Анелия Александрова от “Продължаваме промяната – Демократична България” и Биляна Лазарова от “Възраждане”. Партиите и коалициите приеха и предложението на ДПС – Дениз Хюсниев за секретар на РИК.

“Пожелаваме ползотворна работа на РИК при провеждането на изборите на 9 юни 2024 г. за членове на Европейския парламент от Република България и изборите за народни представители за Народно събрание”, каза още областният управител. 

/РИ/



Източник БТА