Автогигант изпрати служителите да работят от вкъщи, а след това ги уволни във видео разговор

0
86


Stellantis Group ще уволни повече от 2500 работници в Италия. Мерките идват, след като 400 работници в САЩ бяха съкратени чрез видеоконференция в ден, когато служителите бяха пратени да работят от вкъщи. Тези вълни от съкращения се случват в контекста на енергиен и технологичен преход, в който компанията се опитва да оптимизира дейността си, за да остане конкурентоспособна.

Мерките, които според Stellantis са до голяма степен доброволни и засягат служители, които са близо до пенсиониране или искат да се възползват от нови възможности за кариерата си, са част от по-широка стратегия, насочена към намаляване на разходите и ускоряване на прехода към електрически автомобили, твърди производителят.

Тази нова вълна от съкращения идва малко след като италианското правителство обвини групата, ръководена от Карлош Тавареш, че привилегирова френските интереси. Италианското правителство иска Stellantis да увеличи годишното си производство в Италия до един милион превозни средства, спрямо 750 000 миналата година.





Източник 24часа