Днес започна Сладострастната седмица на 45-ото Народно събрание. Лидерът Слави Трифонов на партията „Има такъв народ“ заяви, че ще предложи за премиер световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова и тя веднага ще върне мандата, когато той бъде връчен от президента Румен Радев. Това обяви във фейсбук страницата си шоуменът Слави Трифонов.

Интересно е, че мнозина депутати от ИТН,които бяха настроени да управляват държавата, научиха за връщането на мандата от фейсбук. Така фейсбук изборите преминаха и във фаза фейсбук парламент. Нещо като световно значима иновация в политиката.

Премиерът в оставка, а защо не и за вбъдеще, Бойко Борисов сладострастно определи публично, че Слави Трифонов е страхливец, за да не направи правителство със заявената вече подкрепа на 165 депутати в 240-членния парламент.

Сладострастието избуя във всевъзможни изявления на политически субекти и вадещите си хляба от интригите между тях социолози, политолози, психолози и „вселози“…

Сладострастие обзе и избирателите.

Някои споделиха, че Слави Трифонов е очаквал да бъде трети или четвърти в изборната надпревара, за да се продаде прескъпо на управляващите, които и да са те.

Други заподозряха посолството на големия брат, че е намекнало на шоумена, че управлението на една натовска държава не е шоу, не е концерт с патриотични песни, нито красиви бедра на чаровни балерини, а най-малко работа на сценаристи, които си прехвърлят топките от крачол в крачол.

Има и такива, които твърдят, че Русия е против такъв управник, който нито веднъж не е включил в концертите си знаменитата песен на Вика Циганова „Руская водка“.

Времето тече бързо, като в публичен дом. Все по-малко минути остават за политическа еротика в трагикомедията „45-о Народно събрание“. Очевидно COVID-19 е заразил самоопределящите се като политически елит в България и те все по-учестено дишат, изпразвайки се откъм съдържание, колкото все по-гръмко твърдят, че са маята на едно или друго стабилно правителство. Което така или иначе в момента не може да бъде нито замесено, нито изпечено, камо ли пък да бъде предложено на милиони българи като първи залък за един по-добър живот.

В публичния политически дом се чуват и сладострастните охкания „Защо най-после ГЕРБ и БСП не сключат брак като християндемократите и социалдемократите в Германия, че България да започне да се възражда?“

Сладострастни мисли обземат политическите лидери, обличайки ново бельо за нови парламентарни избори. Ще има ли „Има такъв народ“ на изборите за 46-о Народно събрание? Къде ще започнат да се кълват пилците на Слави Трифонов или ще се съберат в ново и по-голямо ято, след като в чужбина ще могат да гласуват, макар и за скромен брой депутати, по пощата, по интернет, а защо не и по телефона?…

По колко депутати ще съберат в следващия парламент БСП и ДПС? Ами ако се съберат и поведат хорото?

Дали пък т. нар. патриоти не са проумели да се съберат отново, да пропеят „Стани, стани, юнак балкански…“ и да се върнат с пони до белия кон на ГЕРБ?

А черешката на тортата – президентът Румен Радев? Ще направи ли обединяваща протестна партия, нещо като „Форца Италия“ на Берлускони, или ще предпочете да гледа мазни борби между политическите пехливани, обливащи се с благоуханни обещания?

Всеки има право да си мисли и да си говори каквото и да е, а после да отрича, че го е казал и да обяснява какво е искал да каже, когато е обещавал и заклеймявал. Твърдата българска дума започна да омеква. Тя просто еволюира като джендър… Баща ми, бай Дяко, би казал, че се върти като гювендия… Или по-приемливото – като милинкаджийско коте. Който му дава да хапне, него милва с опашката си…

Такъв е животът!

Сладострастната седмица в Народното събрание по една случайност съвпадна с православната християнска Страстна седмица.

Ще пламне ли и кога благодатният огън в храма на България – Народното събрание, под мотото „Съединението прави силата“?

Мъдрото чукчи би махнало снега от брадата си и би отговорило: Ще преживеем и 45-ото Народно събрание. Ще поживеем и ще видим 46-ото Народно събрание…

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 1. УЧЕНИЦИ НАМЕРИХА ВОЛЯ И ТАЛАНТ, ЗА ДА НИ ИЗНЕСАТ УРОК ПОМЪДРОСТ
 2. ДНЕС Е ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА 45-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
 3. ФЕЙСБУК ШОУТО ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
 4. ВИСОКОСНАТА 2020 ГОДИНА БЕ ВРЕМЕ НА НЕСИГУРНОСТ, НЕДОВЕРИЕ И СТРАХ
 5. НА ЛОВ ЗА СТУДЕНТИ
 6. ТЪЖЕН ПЪРВИ СНЯГ
 7. ВРЕМЕ ЗА… РАКИЯ
 8. ИМА НЕЩО ГНИЛО В… ИНФОРМАЦИЯТА ЗА COVID-19
 9. ОБЕКТИВНА ПОМИЯ ЛИ Е РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА БЪЛГАРИЯ?
 10. ОТ ВСЯКА КАМБАНАРИЯ – РАЗЛИЧЕН ХОРИЗОНТ ЗА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 1944 Г.
 11. ЛЪЖИ И МЪЛЧАНИЕ ИЛИ ЛИПСА НА ДОСТОЙНА ДЪРЖАВНИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ?…
 12. ЧЕРНИТЕ РЕКОРДИ НА СЕДМИЦАТА
 13. А ПОРТРЕТЪТ ОТ СТЕНАТА ТЪЖНО МЕ СЛЕДИ…
 14. НОВИ СОРТОВЕ КРАСТАВИЦИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА COVID-19
 15. ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА… ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ОДРИНЦИ /СНИМКИ+ВИДЕО/
 16. БРЕКЗИТ
 17. „ЗАЙЧЕТО“ Е В „ХРАСТИТЕ„ НА СЪСЕДИТЕ
 18. И МЛАДИТЕ ЗНАЯТ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ
 19. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ
 20. ОЩЕ ЕДИН ВАЖЕН МОМЕНТ ПРЕДИ КРАЯ НА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ В ДОБРИЧКА ОБЛ
loading...