Въпреки пандемията и въпреки невъзможността да събират овации на сцената, младите таланти от студиото за поп-рок певци „Сарандев“ към Младежки център – Добрич, с ръководител Елена Карабельова, изпращат една изпълнена с постижения година. „Много от конкурсите се проведоха в онлайн формат и това даде възможност за участия в международни фестивали в: Малта, Русия, Македония, Румъния, Беларус и Молдова. Имаме и много участия в присъствени издания на български конкурси, организаторите на които използваха летния период, за да успеят да ги реализират в тази трудна ситуация. Такива конкурси се проведоха в София, Хисаря, Тутракан, Силистра, Ямбол и Пловдив. Имаше и такива които преминаха онлайн – във Велико Търново, Банкя, Стара Загора, Добрич и др…“ – споделя щастливата музикална педагожка, която просто не може да намери достатъчно думи да се нахвали със своете деца. А равносметката е повече от впечатляваща: общо 64 отличия за младите поп-изпълнители от конкурси и фестивали. 

ГРАН ПРИ – 5 – две Гран при за Александър Петров,
другите са на Димитрина Германова, Жана Стефанова, Преслава Тодорова

Наградата на кмета – 1
– за Стефани Маринова

Първи награди – 35
Втори награди – 16
Трети награди – 13

от участия в 19 конкурса

Най-голям брой отличия са завоювали:
Александър Петров – 14
Димитрина Германова  –  9 + Едногодишна стипендия от МОН
Мартин Стоянов /той е от Варна/ – 8
дуета Димитрина Германова и Росен Петров – 6 ( само първи награди)

Общо награди от конкурси и фестивали:  64

Още:
Ванина Григорова е едно от 14-те избрана деца от цялата страна, които представят нова авторска песен в III Национален фестивал „Детска мелодия на годината“2020. През лятото на 2020-та Ванина успя да реализира студиен запис и видео клип към новата детска песен „Един за друг“ по текст на Ани Топалова и музика на Минко Ламбов https://www.youtube.com/watch?v=piql9Dt1ylg

Димитрина Германова – в музикалната класация “НОВО 10 + 2” на БНТ за нови клипове с видеото към песента „Скрита сила“ (създадена специално за Димитрина) – текст и музика Радостина Колева, аранжимент Алекс Нушев, сценарист и режисьор на клипа ЛанаАнцаридзе
https://www.youtube.com/watch?v=DtzwiCdBooY

На 12 септември 2020 г. Студио „Сарандев“ реализира съвместен концерт с Биг бенд – Пловдив в рамките на фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“.

На 15 декември бе премиерата на новата коледна песен „Обичам Коледа“ на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Тя полетя в музикалното пространство, за да носи радост, светлина и надежда в предпразничните дни!
До този момент има 50000 гледания, около 800 харесвания и над 500 споделяния. Коментарите са около 80. Ето и някои от тях:

Създаването на песента е свързано с инициативата на Младежки център „Напиши песен за Коледа 3“, в която се включиха 9 млади автори. Те композираха мелодия по текст, написан от Елена Карабельова – вокалният педагог на Студио „Сарандев“. След проведена анкета, в която взеха участие 60 човека, бе избрана мелодията на талантливата Димитрина Германова. Така Диди Германова стана автор на музиката на новата коледна песен.
В направата на аранжимента се включиха Петър Петров и Елена Карабельова, а Росен Петров, още един от изявените млади поп изпълнители на Младежки център, записа партията на китарата.
Звукозаписът на песента бе реализиран през изминалата седмица. В „Обичам Коледа“ има 13 солисти:
Мартин Стоянов, Денислава Димитрова, Лилия Сураева, Преслава Тодорова, Максим Панайотов, Лидия Лазарова, Димитрина Германова, Росен Петров, Неда Александрова, Александър Петров, Мартина Пейчева, Камелия Михова и Елеонора Иванова.

Те разкриват своето лично усещане за празника, за да покажат уникалността на човешките емоции. В припева са записани 27 гласа на деца и младежи от Студио „Сарандев“, които се надяват посланието на песента да достигне до много хора, да докосне, стопли и огрее много сърца!
За радост на всички млади участници в този проект, песента вече има и своя видео клип, благодарение на подкрепата на Регионална телевизия Добрич и безвъзмездната работа на видеооператора Стефан Стефанов!
Младите поп изпълнители от Студио „Сарандев“ пяха с Биг бенд Пловдив

На 12 септември от 19 ч. талантите на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ изнесоха концерт съвместно с Биг бенд Пловдив. Събитието бе част от фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“, провел се в „града под тепетата“ от 8-ми до 12-ти септември.
Певците на Младежки център – Добрич имаха удоволствието и огромното щастие да пеят, партнирайки си с прекрасните музиканти от Комбо състава на Биг-бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Репетицията с музикантите се състоя в деня на концерта в Студио 1 на Радио Пловдив – БНР.
Мястото на провеждане на концерта бе особено емблематично за красивия и древен Пловдив – Римския стадион, намиращ се в центъра близо до Джумая джамия. Каменните пейки на стадиона събраха многобройна публика, дошла за последния, заключителен ден от фестивалната програма. След 16-те песни, представени от добричлии, следваха и няколко общи изпълнения, които събраха на сцената всички участници във събитието – пеещи деца и младежи от три школи – Арт Войс Център – Пловдив с вокален педагог Руми Иванова (организатор на събитието), Вокално студио „Фа диез“ – Благоевград с вокален педагог Христина Палева и Студио за поп-рок певци „Сарандев“ – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.
Фестивалът „Пловдив – СтоЛица на песента“ се провежда за втора поредна година по Програма „Фестивали и значими събития“. Финансиран е от Община град Пловдив и спонсори.
Певците на „Сарандев“ се завърнаха в родния Добрич не само с натрупан ценен опит, но и с натрупани прекрасни емоции, свързани с вълнуващото им представяне, с многобройните приятелски срещи, с опознавателния тур в Стария град, с реализираните екскурзии до Асенова крепост и Кукленския Манастир.
Ето и участниците в концерта с Биг бенд Пловдив: Димитрина Германова, Росен Петров, Жана Стефанова, Стефани Маринова, Филип Филчев, Ванина Григорова, Симона Тодорова, Мартин Стоянов, Денислава Димитрова, Елеонора Иванова, Антония Петрова, Преслава Тодорова, Максим Панайотов и Неда Александрова.

Месец декември донесе две награди от такива онлайн конкурси за поп изпълнителите на Студио „Сарандев“.
Малката Ванина Григорова зае трето място в Номинация „Поп пеене – соло“ на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ – Банско, 1 – 10 декември 2020 г. Тя се представи във възрастовата категория 9 – 12 години с видеа на песните „Към България“ и “Proud Mary”.
Резултатите от класирането бяха обявени на Фейсбук страницата на „Утринна звезда“.
Изпълненията на участниците в този фестивал са оценявани от седемчленно международно жури с председател Росица Панайотова – Григорова (известна българска оперна певица).
В началото на декември приключи класирането и в още един певчески конкурс – VII Национален конкурс за вокални формации „Хармония“ 2020 – Стара Загора. Студио „Сарандев“ участва за първи път със свои представители в този форум за ансамблово пеене. Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров отново се представиха достойно и грабнаха първа награда в Категория „Дуети“ – четвърта възрастова група. Техните изпълнения бяха оценявани от жури в състав: Доц. Алис Боварян, Проф. Д-р Мадлен Бъчварова, Димитър Костанцалиев и Жанина Янкулова.