Ямбол се включва в националната инициатива „България пее“ с концерт на пет хорови формации

0
71


Ямбол за осма поредна година се присъединява към националната инициатива на Българския хоров съюз „България пее“, съобщиха от Общината. На 13 април ще се състои концерт на пет хорови формации в културно-информационния център „Безистен“.

В концерта ще участват Детския хор към Хорова школа „Проф. Георги Димитров“, Смесен хор – Бургас, Детския хор при Младежки център – Хасково, Вокален ансамбъл „Орфей“ – Хасково и Хор на пловдивските младежи „Стефка Благоева“. Входът за събитието е свободен.

„България пее“ е инициатива, която обединява хоровете и певческите групи от страната, за да представи красотата, богатството и колорита на вокалното майсторство у нас. Осъществява се за първи път през 2016 г. на територията на цялата страна с подкрепата на общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. 

През миналата година в инициативата в Ямбол участваха домакините от Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ с ръководител Весела Пастърмаджиева, Хорът на професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас и Представителния детски хор „Милка Стоева“ – Бургас.

/ХТ/



Източник БТА