Южна Корея ще предостави помощ на стойност 2,3 милиарда долара на Украйна

0
66


Южна Корея ще предостави на Украйна средносрочен и дългосрочен пакет от помощи в размер на 2,3 милиарда долара, изпращането на които ще започне през тази година, съобщи южнокорейският министър на външните работи Чо Тае-йол по време на срещата на страните-партньори на НАТО от Индо-тихоокеанския регион, предаде Укринформ, позовавайки се на Йонхап.

Освен това Сеул ще даде и 12 милиона долара за рехабилитация на ранени украински войници чрез доверителния фонд на НАТО за подпомагане на Украйна.

На срещата участваха и представители на държавите партньори на НАТО от Индо-тихоокеанския регион, сред които Япония, Австралия и Нова Зеландия.

Южнокорейският първи дипломат заяви, че подкрепата на Северна Корея за въоръжаването на Русия засяга не само сигурността на Европа, но тази на Корейския полуостров и на Индо-тихоокеанския регион, като добави, че трансферът на военни технологии от Москва и доставките на рафиниран петрол за Пхенян ще застрашат глобалния режим за неразпространение на ядрените оръжия, пише БТА.





Източник 24часа