Четирима души са загинали при пожари в страната през последното денонощие

0
78


Четирима души са загинали при пожари в страната за последното денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин. 

Пожарникарите са реагирали на 149 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 28 пожара, от които: 14 в жилищни сгради; два в промишлени сгради; два в спомагателни, временни или паянтови постройки; шест в транспортни средства; един в съоръжения на открито.

Без нанесени материални щети са възникнали 85 пожара, от които: 50 в сухи треви, горска постеля и храсти; 30 в отпадъци.

Извършени са 27 спасителни дейности и помощни операции, от които: седем при катастрофи в транспортни средства; един при инциденти с опасни вещества; 18 техническа помощ. Това предаде БТА.

Лъжливите повиквания са девет.

На 9 април в 07:29 часа в пожарната в Пловдив е получено съобщение за пожар в апартамент на 10-я етаж на жилищна сграда в града. При пожара е загинал мъж на 49 г., който е обитавал жилището. Унищожено е домашното имущество в апартамента, спасени са съседните помещения.  

В 15:41 часа е получен сигнал за пожар на апартамент в столичния квартал “Люлин” 3. При пристигане на място е установено, че блокът е осеметажен и горят два апартамента на седмия и на осмия етаж. Пожарът е обхванал и част от фасадата на блока. В стълбищната клетка е открит мъж на 91 г. в тежко състояние, който е евакуиран, но впоследствие е починал. Открити са и две загинали жени, които са намерени на терасата на съседен на горящия апартамент.





Източник 24часа