Харесвам Серхио Бускетс, иска ми се да играя с Меси (Снимки)

0
61


Интересна закачка се получи по време на среща с фенове на “Лийдс”, в която участваха българският национал Илия Груев, роденият в Доминиканската република испански защитник Жуниор Фирпо и френският офанзивен футболист Жоржиньо Рютер.

Тя бе организирана от клубния подкаст на йоркширци, а над 100 привърженици на емблематичния английски клуб имаха възможност да задават въпросите си към Груев и колегите му.

Дефанзивният халф, който на 6 май ще навърши 24 г., бе попитан кой играч има за пример и с кого би искал да играе заедно. Илия отговори, че харесва стила на Серхио Бускетс, а би желал да бъде на терена в един отбор с Лео Меси.

Последва реплика на Фирпо, която разсмя всички в залата: “Е, аз съм играл заедно с двамата.”

Левият бранител стартира кариерата си в испанския “Бетис”, а след това е привлечен в “Барселона”. В състава на каталунския гранд Фирпо е от 2019 до 2021 г., когато преминава в “Лийдс”.

През въпросните 2 сезона той записва 24 мача с 2 гола за “Барса” и действа редом до Букетс и Меси.

“Когато за първи път излязох титуляр на “Елан Роуд”, чух всички да пеят Marching On Together (химна на “Лийдс” – б.а.). Това ти дава допълнителна мотивация да покажеш на всички, че когато играчите и феновете се обединят, можете да спечелите у дома и да създадете специална атмосфера. Това е невероятно.

“Лийдс” е клуб, който, мисля, е познат и на всички извън Англия. Както на мен, когато играех в Германия. Сега, като се прибрах, установих същото и за България.

Вече като играч на “Лийдс” мога да кажа, че и аз съм по-разпознаваем. Това е голям клуб”, отговаря Груев на въпрос за усещането си при първото излизане на “Елан Роуд”.

А ето какво казва Илия на 7-годишния Джейкъб, който го пита какво би посъветвал момче като него, което иска да стане футболист: “Наслаждавай се на футбола, бъди с приятелите си, играй колкото можеш повече, забавлявай се на тази възраст. Това е единственото нещо, което аз правих. Не съм мислил за нищо друго, исках само да играя с приятелите си.”





Източник 24часа