Фондация “Чудомир” ще представи отчета за дейността си за миналата година, както и програмата и бюджета за настоящата

0
80



На предстоящата си редовна сесия Общинският съвет в Казанлък ще гласува приемане на отчета за 2023, както и за бюджета и програмата за дейността на местната фондация “Чудомир”. Това предвижда дневният ред на заседанието, публикуван в официалната страница на ОбС. Заседанието ще се състои на 29 февруари в зала “Инфра”. За събитията, организирани от фондацията през миналата година, са изразходвани 71 400 лева, същата сума е заложена и за тази година.

Основната задача на Управителния съвет на фондация “Чудомир” е структурирането на проектобюджета и подготовката на традиционните “Чудомирови празници”, чието 30-о издание ще се състои в края на март т.г., посочва в своя доклад до Общинския съвет председателят на организацията Борис Кърчев. В бюджета на фондацията за настоящата година собствените приходи са над 41 хиляди лева, субсидията на Община Казанлък за организация на Чудомировите празници е в размер на 20 хиляди лева, а даренията – в размер на 10 хиляди лева. 

При организацията на празниците тази година за театрални постановки са предвидени 8700 лева, за концерти – 5100 лева, а за изложби и представяния на книги – две хиляди лева. Детските и поетични конкурси ще бъдат на стойност 12 500 лева, а за научната конференция, посветена на Димитър Чорбаджийски, са предвидени пет хиляди лева. Сумата от 6400 лева е заложена за други разходи за събития, а разходите за дейността с в размер на 3700 лева. 

Миналата година от фондацията са организирани общо 35 събития, като основната част от тях са били по време на традиционните „Чудомирови празници“, се посочва още в доклада на председателя. 

/МК/



Източник БТА