Философският факултет на СУ и Националният инспекторат по образованието подписаха споразумение за сътрудничество

0
74


Националният инспекторат по образованието (НИО) и Философският факултет на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски” подписаха двустранно споразумение за сътрудничество с цел съдействие за подготовката и развитието на студентите във Философския факултет. Споразумението бе подписано в 65-а аудитория на Софийския университет от представляващите две страни – проф. Соня Карабельова, декан на Философския факултет и от д-р Анелия Андреева, директор на НИО, съобщиха организаторите. 

“Надявам се това да бъде само началото на съвместните ни дейности. Мисията ни е обща – бъдещето на България в лицето на младите хора”, подчерта проф. Карабельова. 

По-рано се проведе и годишната среща на външните оценители към Националния инспекторат по образованието с участието на 200 представители от цялата страна. Проф. Карабельова изрази пред форума удоволствието си, че Философският факултет е техен домакин. На събитието присъстваха и заместник-деканът доц. Елена Калфова и проф. Татяна Томова, които заедно с декана представиха възможностите пред студентите, избрали да се обучават във Философския факултет.

Философският факултет предлага десет специалности в бакалавърска степен: “Европеистика”, “Културология”, “Политология”, “Психология”, “Публична администрация”, “Публични информационни системи”, “Социология”, “Философия”, “Философия на английски език” и “Библиотечно-информационни науки”. 

Факултетът разполага с модерна и постоянно обновяваща се база, с мотивирани преподаватели и студенти. Образователната институция се гордее с първото място, което му отрежда рейтингът на висшите училища в България за 2023 г., за бакалавърските му програми.  

 

/ХК/



Източник БТА