Ученици, учители и служители в обществени институции засадиха 200 дръвчета в Лом в Седмицата на гората

0
64



Ученици, учители и служители в обществени институции засадиха 200 дръвчета в община Лом в Седмицата на гората. Залесяването е по инициатива на Фондация „1300 години България“ и Общинския ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“ в Лом, съобщи за БТА Румяна Цветева, ръководител на клуба. 

Засаждането започна на 21 март – Деня на гората и продължава до момента. Разпределени и раздадени са общо 261 дръвчета от явор и ясен. В засаждането на фиданките се включват училища, детски градини, държавни и културни институции от Лом и региона. 

Инициативата започна още по Коледа във връзка с 200 – годишнината от рождението на учителя, театрал и възрожденец Кръстьо Пишурка, когато Фондация “1300 години България”, с подкрепата на “Гората.бг”, дари на Община Лом 200 паркови дръвчета, припомни Румана Цветева. Тогава директорът на фондация“ 1300 години България“ Ивайло Йосифов връчи символични ваучери за дарените дръвчета на Общинския ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“ и клуб “Скаути” с ръководител Вася Александрова. В периода от януари до март 2024 тази година младежите от двата клуба разпределиха дръвчетата между всички учебни заведения в град Лом, за да могат всички да се включат в кампанията по залесяването, което се проведе през Седмицата на гората. 

 

/МК/



Източник БТА