Удължаване на южния обходен път в Ямбол е част от концепцията за интегрирани териториални инвестиции

0
60



Удължаване на южния обходен път в Ямбол е част от концепцията за интегрирани териториални инвестиции. Това съобщи в Ямбол Мариела Русева от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по време на обществено обсъждане на концепцията. 

Проектът предвижда изграждане на още близо 1 км от околовръстния път. Прогнозната стойност е 7,8 млн. лева. Проектът е разработен от община Ямбол, но сега предстои да бъде прехвърлен към АПИ, уточни Русева.

„Проектът от доста време се движи в пътната агенция, започнат е още преди 2008 г. През същата година е изготвен технически проект, на базата на който са проведени отчуждителни процедури“, добави тя.

Ползата от удължаването на южната обходна дъга на Ямбол е, че ще се изведе интензивния тежкотоварен трафик от чертите на града, каза директорът на Областното пътно управление Галин Костов. 

„Имаме много оплаквания от граждани, които по един или по друг начин, усещат този трафик“. Има и много ученици от двете училища в близост, които пресичат този път, а когато бъде отведено движението, ще пресичат по една по-безопасна вътрешноквартална улица, коментира той.

По думите му ще допринесе и за по-добра транспортна свързаност с международния път за граничен пункт „Лесово“ и с автомагистрала „Тракия“. 

/РН/



Източник БТА