Съвременният скакалец произхожда от древен предшественик, съществувал много преди динозаврите. Данните, които се получават от намерени фосили, показват, че примитивният скакалец се е появил за първи път през периода Карбон, което означава преди повече от 300 милиона години. Повечето древни представители са запазени като фосили, но ги откриват и в кехлибара.

Това забележително насекомо има научно название Caelifera и е подразред на Правокрилите – Orthoptera. Има над 11 хиляди вида скакалци, обединени в 2400 рода. Вероятно съществуват и много неописани видове, най-вече във влажните тропически гори.

Такъв е животът!

Напоследък българските социолози /след 35 години задълбочени проучвания/ откриха нов вид скакалци. Местообитаването им, твърдят социолозите, е най-вече в определени квартали в градовете, а компактни заселвания има и в някои села, разпръснати из територията на страната, която обикновено наричаме България, а някои политици – колония.

Оказва се, че тези преродени скакалци изяждат социологическите проучвания и често ги правят за смях най-вече на партиите, спечелили изборите. Те пък се надсмиват на прогнозите на социолозите, въпреки че тайно участват в изхранването на самородните насекоми. Дори вече се говори, че за един скакалец да пасе на парламентарните избори на 27 октомври т.г.някои партии плащали до 500 лева, тук-там дори и с евробанкноти, защото така изисквала евроинтеграцията на пазара и ориентацията на България към евроатлантическите ценности.

Такъв е животът!

Социолозите сега пишат научни трудове, за да се докопат до еврофинансиране, в които споделят творчески усилия как се откриват местообитанията на българския скакалец, и неговата динамика на предвижване в изборния ден.  Те вече дори са събрали фактологически материал от поредицата избори през последните 35 години. Било за народни представители и евродепутати, било за кметове и общински съветници. Дори облекчават обикновения българин с твърденията си като посочват къде може да открие българския демократичен скакалец. За целта трябвало да се влезе в сайта на Централната избирателна комисия и да се види как в някои секции за определена партия българските скакалци дават по 70-90 процента от гласовете си и така опасват полето на опонентите. Това можело да се провери дори и в избирателни секции в град Добрич, където динамиката била забележителна.

Такъв е животът!

Има държави, където населението обича да яде скакалци. Казват, че живи ги хвърляли във врящо олио. Ставали хрупкави и вкусни. Разбира се, това не е човекоядство. Досега български скакалец не се е пържил в чувен. Българският скакалец дори би хвърлил готвача в чувена и би го схрупкал на пресконференция за опазване на човешките права. Особено на малцинствата.

Такъв е животът!

Дошло е време скакалци да определят развитието на България. Какво да се прави!… Динамични процеси. Еволюция.

Боже, пази България от скакалци! Че отива ни демокрацията на майната си…

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. НА ШИПКА ВСИЧКО Е СПОКОЙНО… И НА РОСЕНЕЦ Е СПОКОЙНО… И В БАНКЯ Е СПОКОЙНО… ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ
  2. НАЙ-ВКУСНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТГЛЕЖДАТ В СЕЛО ОДРИНЦИ
  3. ВРЕМЕ НА ОСТРИ ЗАВОИ. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!
  4. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!: КРАЙ НА ДРАМАТИЧНИЯ СПЕКТАКЪЛ , ПЪРВИЯТ МАНДАТ МИНА В ИСТОРИЯТА
  5. БЪЛГАРИЙО МИЛА, ЗЕМЯ НА ДЕПУТАТИ…
  6. ИВАЙЛО МИРЧЕВ Е АУТ ОТ ПЕТДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  7. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ: НАРОДНА ТОПКА ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА
  8. ТУКА ИМА – ТУКА НЯМА… АМА ЩЕ ИМА!
  9. „ВИНЕТКА МИ ДАЙ, МИЛА, БЪРЗО ВИНЕТКА МИ ДАЙ…“
  10. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ! ИСКАТ ДА НИ ОГРАНИЧАВАТ И В ИНТЕРНЕТ
  11.  АГНЕТАТА МЪЛЧАТ, ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ПАСАТ…
  12. ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТГЛЕЖДАТ НАВСЯКЪДЕ, ДОРИ ПО БАЛКОНИТЕ. НО НАЙ-ВКУСНИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ГРАДИНАРИТЕ В ОДРИНЦИ
  13. КОГАТО САДИЗМЪТ СТАНЕ СЪДИЙСКО ШОУ…
  14. МАНДЖА С ГРОЗДЕ, MADE IN BULGARIA
  15. ЗАЩО Е ЗАБРАНЕНО НА ПАРТИИТЕ ДА ПАЗАРУВАТ ГЛАСОВЕ
  16. ОБЩОТО МЕЖДУ БАЛЕТА, ЧЕРВЕНИТЕ ГАЩИ И КРАВЕКОМПЛЕКСА В БРАНИЩЕ
  17. И ДОБРИЧЛИИ ОТБЕЛЯЗАХА 150-ГОДИШНИНАТА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
  18. ИЗРОДИ БЕЗ КРАЙ ДОРИ И В ПАРИЖ
  19. ВРЕМЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТАРНА ДРОГА
  20. МАНДАТЪТ КАТО… МАНДАЛО