С тържествен концерт и награждаване за принос в развитието на района беше отбелязана 148-годишнината на столичния район „Оборище“

0
69



С тържествен концерт и награждаване за принос в развитието на района беше отбелязан празникът на столичния район „Оборище“. Поводът е 148-ата годишнина на района. Началото на тържеството в парк “Заимов” беше дадено от Гвардейския духов оркестър.

Събитието продължи на закритата сцена, където се проведе официалното връчване на наградата за принос в развитието на района. Призът за гражданска активност и творчески инициативи е за сдружение „Кръг“, като наградата прие Стойко Ангелов, представител на сдружението. Отличието беше връчено от кмета на район „Оборище“ Георги Кузмов.

Районът има нужда от промяна и това може да се случи само когато сме заедно, каза Кузмов. Той благодари на гражданите за подаването на сигнали. „Те са нашите очи, могат да видят всички детайли и допуснати грешки. Разчитаме на вас“, каза още кметът на района и честити празника на всички присъстващи.

На сцената се качиха още вокална група „Усмихнати ноти“ и хорът на 112-о ОУ „Стоян Заимов“ с ръководител Теодора Цанкова, танцова формация „Опни па тропни“ към Народно читалище (НЧ) „Цанко Церковски“, детски хор „Пим-Пам“ при НЧ „Д-р Петър Берон“ с диригент Ирена Христова, ансамбъл „Средец“ към Дом на културата „Средец“, както и артистите от Школа за спортни детски танци „Финес София“ и Брас бендът от Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

Предвидени са забавления за децата, като всеки малък посетител получава подарък балон. В парк „Заимов“ е разположен и щанд на Центъра за градска мобилност. На него родителите могат да извадят безплатна карта за дете до 14 години. Необходим е само акт за раждане – копие или снимка. Посетителите на празника могат да получат и талон за намаление на билети за театър и опера.

През март столичният район „Оборище“ обяви инициатива, която има за цел да помогне на общността да научи повече лични и житейски истории на хората на квартала и техните семейства. Гражданите изпратиха сканирани снимки, картички, писма и кратки разкази на тема „Разкажете ни за Вашето семейство“.

/ЛРМ/



Източник БТА