Със 120 км/ч е летял мерцедесът, предизвикал мелето с две жертви в Добричко

0
59


Със 120 км/ч е летял мерцедесът, предизвикал тежка катастрофа на 13 март по пътя между селата Паскалево и Росеново в Добричко, при която загинаха двама, а петима бяха ранени. Това показва километражът на лекия автомобил, който се е застопорил на 120 км/ч в момента на катастрофата, стана ясно от разследването.

То се наблюдава и ръководи от прокуратура в Добрич.

Инцидентът възникнал около 13 часа на 13 март. Участници в катастрофата са лек автомобил „Мерцедес” с полска регистрация и автомобил УАЗ, превозващ служители на Държавно горско стопанство-Добрич.

Според информация, събрана по случая към момента, сблъсъкът е възникнал в лентата за движение на автомобил УАЗ. В резултат от удара лекият автомобил „Мерцедес” се е разцепил на две части, една от които е изхвърчала на около 40 м разстояние.

Двама мъже, пътували в УАЗ-а, са загинали на място, а петима са пострадали тежко и са настанени в отделението по реанимация на болницата в град Добрич, има опасност за живота им.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Към момента продължават действията по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби от водача на лекия автомобил. Разпитани са четирима свидетели, които са се возили в двата автомобила.





Източник 24часа